Unge mennesker dropper tannsjekken

Visste du at studenter og unge mennesker faller utenfor den offentlige tannhelsetjenesten det året de fyller 21? Heretter må de betale tannbehandlingen selv.

I følge en undersøkelse foretatt på vegne av Norsk Studentorganisasjon (NSO) går kun 60% studenter til tannlegen. Altså er det 40% som ikke går foretar undersøkelse av tennene regelmessig.

At såpass mange ikke gjennomfører sjekk av tennen betyr at studenters tannhelse står i fare for å bli dårligere, sier tannpleier Monica Håland.

Dersom studenten har et dårlig kosthold og dårlig munnhygiene, kan det fort gå galt. Unge mennesker kan utvikle veldig mange tannproblemer på kort tid.

Tannpleier Monica Håland er ikke overrasket over at mange studenter dropper besøk hos tannlege, og forklarer at hun stadig møter pasienter som kommer til klinikken med store problemer med tannhelsen.
Dette er unge mennesker som etter videregående plutselig finner ut at de må betale for tannbehandlingen. Da finner de ofte ut at de heller vil vente noen år.

Hovedårsaken til at så mange ikke går er på bakgrunn av pris og studenters dårlige økonomi. NSO mener at dette er svært uheldig, da dette kan føre til at man ikke får gode rutiner knyttet til egen tannhelse. På sikt kan dette medføre dårligere tannhelse også senere i livet.

Det finnes et rimeligere alternativ til dyre tannlegeregninger når man faller utenfor den offentlige tannhelsetjenesten. Bestill time hos en tannpleier. Tannpleierne kan gjøre det tannlegene gjør med unntak av borring og trekking av tenner, dessuten blir det bedre tid til rengjøring og rådgivning. Tannpleierene kan hjelpe deg å bygge videre på det den offentlige tannhelsetjenesten har gjort så langt og forebygge for fremtiden.

Dersom du lurer på hvor du finner en tannpleier, fyll ut søkefeltet nedenfor.

Andre innlegg