Munnskyll

Her leser du om..

Munnskyllevann

Munnskyllevann som inneholder fluor brukes for å unngå hull i tennene.

Munnskyll kan ikke erstatte den daglige tannpussen, men kan bidra til å opprettholde god munnhygiene. Noen munnvann er et kosmetisk produkt som gir en kortvarig følelse av frisk pust og ren munn og ikke kan erstatte å pusse tennene.

Munnskyllevann som inneholder fluor brukes for å unngå hull i tennene. Noen munnskyllevæsker inneholder sink og kan være med på å motvirke dårlig ånde og suget etter søtsaker. Det er individuelle behov som avgjør når og hvor ofte du skal bruke munnskyll, tannpleier kan gi deg råd.

Alkohol i munnskyll

En del munnskyll inneholder alkohol. Alkoholen kan tørke ut slimhinnene i munnen derfor er produkter uten alkohol å foretrekke. 

Munnskyll med klorhexidin

Klorhexidin er et desinfiserende middel som dreper bakterier. Klorhexidin brukes ofte etter kirurgiske inngrep i munnen når tannbørsting ikke er mulig.

Vi anbefaler ikke at man bruker klorhexidin over lengre perioder. Den dreper alle bakterier både de «gode» og de «onde» så det kan forstyrre balansen mellom dem og gjøre at det «onde» får overtaket. 

Klorhexidin kan også gi forbigående smaksforstyrrelser og misfarging av tenner og tunge. Misfargingen på tennene kan tannpleier fjerne med profesjonell tannrensing. Det er ikke alle klorhexidinprodukter som misfarger.